Sunday, 27 June 2021

Computer test for JKSSB exam aspirants

Answers of computer test

1. It is the science that attempts to produce the machines that display the same type of intelligence that humans do
(1) Nano science
(2) Nano technology
(3) Simulation
(4) Artificial Intelligence (AI)

Ans. 4

2. Which of the following deals with the design, construction, operation and use of robots?
(1) Robotics
(2) Artificial Intelligence
(3) Nano computer
(4) Quantum computer

Ans. 1

3. Integrated Circuit (IC) or chips used in computers are made with
(1) copper
(2) aluminium
(3) gold
(4) silicon
(5) silver

Ans. 4

4. A complete electronic circuit transistors and other electronic components on a small silicon chip is called a(n)
(1) workstation
 (2) CPU
(3) magnetic disc
(4) integrated circuit
(5) complex circuit

Ans. 4

5. Artificial Intelligence is an example of
(1) second generation computer
(2) third generation computer
(3) fourth generation computer
(4) fifth generation computer

Ans. 4

6. Microcomputer hardware consists of three basic categories of physical equipment
(1) keyboard, monitor, hard drive
(2) system unit, input/output, memory
(3) system unit, input/output, secondary storage
(4) system unit, primary storage, secondary storage

Ans. 2

7. Which of the following is a small micro-processor based computer designed to be used by one person at a time?
(1) Supercomputer
(2) All-in-one
(3) Notebook
(4) Personal compute

Ans. 4

8. Tablet PC is a type of
(1) microcomputer
(2) supercomputer
(3) minicomputer
(4) mainframe computer

Ans. 1

9. Computers that are portable and Convenient to use for users who travel, are known as
(1) supercomputers
(2) minicomputers
(3) mainframe computers
(4) laptops

Ans. 4

10. Which of the following uses a handheld operating system?
(1) A supercomputer
(2) A personal computer
(3) A laptop
 (4) A mainframe
(5) A PDA

Ans. 5




Join Us:

Recommended Books for Exams
Subscribe for more updates in future
Check latest jobs


0 comments:

Post a Comment

Sponsored

Labels